Přeskočit navigaci O projektu | Redakční rada | Kontakt | Informace pro média | Napsali o nás | RSS
Home Pro veřejnost Pro odborníky
 
 

Recepty

Výpis všech receptů


 Hledej  

Nalezeno 10 záznamů z celkového počtu 10, zobrazeny 1. - 10.


Ruské syrníky
V misce rozdrobíme tvaroh, osladíme cukrem, osloíme, přidáme v mléce rozkloktaná vejce. Dobře promícháme a přisypeme mouku. Vše prohněteme v těsto, ze kterého tvoříme ploché placičky. Smažíme v rozehřátém oleji do růžova.
 
Kuřecí maso s ananasem
Omyté kuřecí maso při grilování potíráme olejem, do kterého jsme přimíchali rozdrený kardamom a nastrouhaný čerstvý zázvor. Grilujeme asi 30 minut. Kompotovaný ananas ohřejeme ve šťávě z kompotu.
 
Kuře na protlaku
Kuřecí prsa osolíme, podlijeme rozředěným rajčatovým protlakem a dusíme do měkka. Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou, povaříme a do hotového přidáme máslo.
 
Kapr v alobalu
Porce kapra osolíme, obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Pevně zabalíme do vymazaného alobalu a upečeme na plechu v troubě. Zdobíme listem hlávkového salátu a kolečkem citronu.
 
Filé s Goudou
Filé osolíme, okořeníme kořením Vegi-Vegi, okmínujeme a necháme chvíli odležet. Oloupaná jablka nakrájíme na slabé plátky a Goudu nastrouháme na hrubém struhadle.
 
Vepřová panenka na švestkách
Sušené švestky namočíme přes noc do vody a necháme nabotnat. Plátky vepřové panenky jemně naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a rychle opečeme na oleji. Podlijeme vodou a přidáme nakrájené švestky.
 
Veřové plátky s medem
Pažitku nasekáme nadrobno, smícháme s vinným octem, špatkou sladké papriky, medem a polovinou oleje. Plátky masa naklepeme, na okrajích mírně nařízneme a potřeme připravenou marinádou.
 
Polévka rajčatová s rýží
Omyté hovězí maso vložíme do vody a vaříme do měkka. Vývar přecedíme, zahustíme nasucho opraženou moukou, přidáme rajský protlak. Do uvařené polévky vložíme uvařenou rýži, kterou jsme uvařili zvlášť.
 
Polévka celerová
Do procezeného vývaru z kostí přidáme nasucho opraženou mouku a dobře povaříme. Přidáme dušený, dobře prolisovaný celer, mléko, máslo a krátce povaříme. Dochutíme solí a sekanou pažitkou a kořením Family-Vegi.
 
Polévka bramborová jemná
Očištěnou a nastrouhanou zeleninu uvaříme v osolené vodě. Scedíme, zeleninový vývar zahustíme světlou máslovou jíškou. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme, přidáme trochu kmínu a povaříme ve vývaru.
 
 
 

Léčebná centra

 

Vyberte si nejbližší centrum podle kraje...

Vaše zkušenosti

 

S léčbou monoklonární protilátkou Rituximab (preparát Mabthera) mám velmi dobrou zkušenost při léčbě relabující CLL v r. 2007. Použit protokol FCR, 6 cyklů...

přidat vlastní zkušenost
zobrazit vše

 

Soutěž o dřevěnou puzzle kostku

Platnost: 1.11. - 30.11.2017

Soutěž o dřevěnou puzzle kostku

V listopadové soutěži můžete vyhrát dřevěnou puzzle kostku

 
Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Turistický průvodce aneb Co zabalit na cestu do Asie