Recepty
Polévka bramborová jemná
Přísady
- 50 g brambor
- 10 g mrkve
- 10 g celeru
- 10 g petržele
- 30 g hovězí kližky
- 10 g másla
- 10 g hladké mouky
- 10 g červené řepy
- 40 g zakysané smetany
- sůl
- kmín
- pažitka
- koření Vegi-Vegi
Příprava
Očištěnou a nastrouhanou zeleninu uvaříme v osolené vodě. Scedíme, zeleninový vývar zahustíme světlou máslovou jíškou. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme, přidáme trochu kmínu a povaříme ve vývaru. Kysanou smetanu přidáváme za stálého míchání do polévky. Hotovou polévku okyselíme citronovou šťávou a dochutíme kořením.
Další informace
- množství: 300 ml
- energetická hodnota: 279 kcal
- množství bílkovin: 9 g
- množství tuků: 11 g
- množství sacharidů: 23 g
- množství cholesterolu: 59 mg
Zdroj: Crohnova choroba a ulcerozní kolitida