Přeskočit navigaci O projektu | Redakční rada | Kontakt | Informace pro média | Napsali o nás | RSS
Home Pro veřejnost Pro odborníky
 
 

Napsali o nás Zacvičte s psoriázou, vám i kůži bude líp!

Napsali o nás

Archiv starších novinek


 Hledej  

Nalezeno 83 záznamů z celkového počtu 83, zobrazeny 61. - 70.

 1  2  3  4  5  6  [ 7 ]  8  9 

Novinka v boji s melanomem: očkování?
Jednou z nejlepších možných terapií pro pacienty s melanomem by v blízké době mohla být melanomová vakcína (očkovací látka). Přestože je tato metoda ještě stále předmětem klinického výzkumu a nepoužívá se v běžné léčebné praxi, vkládají do ní dermatologové velké naděje.
 
Zacíleno na neuroendokrinní nádory
Tyto tumory jsou poměrně vzácné a většinou rostou velmi pomalu. Mohou být jak nezhoubné, tak naopak. Většina se jich objevuje v trávicím traktu, který tvoří žaludek a střeva, ale nalézt je lze i v plicích či ve slinivce. Snahou mnoha odborníků je, aby se na tyto ojedinělé tumory při stanovování diagnózy nezapomínalo.
 
Imunoterapie a biologická léčba jsou silnými protivníky melanomu
V posledních desetiletích se stal maligní melanom noční můrou pro mnoho lidí. Jedná se o rychle rostoucí a velmi agresivní kožní nádor, jehož léčba není v případě pokročilejšího onemocnění zrovna snadná. Jistou naději nabízejí moderní léky nové generace.
 
Novinka v boji s melanomem: očkování?
Jednou z nejlepších možných terapií pro pacienty s melanomem by v blízké době mohla být melanomová vakcína (očkovací látka). Přestože je tato metoda ještě stále předmětem klinického výzkumu a nepoužívá se v běžné léčebné praxi, vkládají do ní dermatologové velké naděje.
 
Decentní popíjení jako prevence revmatoidní artritidy?
Přijde vám to nepravděpodobné? Nenechte se mýlit. Jedna z posledních studií opravdu potvrzuje, že alkohol v malých dávkách lze v případě artritidy považovat za jakousi ochranu před vznikem této nepříjemné choroby.
 
Objevili jste podivnou vyrážku? Může jít o kožní lymfom!
Každý znepokojivý útvar či nečekaný výsev pupínků na pokožce by měl dermatolog vidět co nejdříve. V převážné většině nejde o nic vážného, ale někdy taková včasná návštěva odborníka může zachránit život. Jako třeba v případě kožního lymfomu.
 
Crohnova nemoc: dejte biologické léčbě šanci ukázat, co umí
Již od zavedení biologické léčby do praxe se lékaři zdráhali tuto terapii při Crohnově chorobě předepisovat. Dodnes si ji nechávají spíše jako eso v rukávu, když už nic jiného nezabírá.
 
Cílená léčba pomáhá zdolávat nádory plic
České noviny.cz, 8.12.2012 Rakovina plic stále zůstává ve světě nejčastější příčinou úmrtí na nádorová onemocnění. Ani součet úmrtí na rakovinu prsu, tlustého střeva a konečníku, prostaty a slinivky se nevyrovná zhoubným nádorům plic.
 
Možnosti biologické léčby u roztroušené sklerózy
České noviny.cz, 23. 11. 2012 Roztroušená skleróza patří mezi nejzákeřnější nemoci vůbec. Neléčená dokáže během několika málo let upoutat pacienta na invalidní vozík.
 
Když imunitní systém útočí do vlastních řad
České noviny.cz, 21. 11. 2012 Každé zdravé tělo reaguje na jakoukoli invazi či poškozenou tkáň rozvojem zánětu.
 
 
 

Léčebná centra

 

Děkujeme za Váš zájem o odbornou poradnu. Svůj dotaz můžete položit prostřednictvím formuláře na stránkách ulekare.cz, kde Vaše dotazy zodpoví zkušení lékaři.

Vaše zkušenosti

 

Prodám 5 balení biologicke lečby Cosentyx. Skladovano při 6°C. Cenu nabidněte...

přidat vlastní zkušenost
zobrazit vše

 

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Platnost: 1. 1. - 31. 1. 2019

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá.

 
Medicínská databáze U Lékaře
 
Doporučujeme:  Cestovní nemoci