Přeskočit navigaci O projektu | Redakční rada | Kontakt | Informace pro média | Napsali o nás | RSS
Home Pro veřejnost Pro odborníky
 
 

Napsali o nás Jste nemocní? Nebojte se svého lékaře ptát!

Napsali o nás

Archiv starších novinek


 Hledej  

Nalezeno 83 záznamů z celkového počtu 83, zobrazeny 1. - 10.

[ 1 ]  2  3  4  5  6  7  8  9 

Lék, který zachránil amerického prezidenta
V řešení rakoviny plic medicína dlouho přešlapovala na místě. Velká očekávání proto vzbuzuje nástup nového typu léčby – imunoterapie. Dokáže právě tato metoda zasáhnout rakovinu na citlivém místě?
 
Nové zbraně v souboji s melanomem. Na rakovinu si došlápne virus!
Počet lidí s melanomem stoupl v ČR za posledních 30 let čtyřikrát. Každý rok zemře na tento zhoubný nádor kůže asi 450 Čechů. Teď se rýsuje šance, že lidstvo v souboji s melanomem konečně zaboduje.
 
Zacvičte s lupénkou, vám i kůži bude lépe
Chcete dostat lupénku pod kontrolu? Začněte být aktivní. Pravidelný pohyb nejenže vylepší kondici, ale navíc může i zmírnit projevy psoriázy. Jen musíte pokožce věnovat pozornost a péči, jakou si zaslouží.
 
Kouření škodí víc, než si myslíte. Co všechno je v sázce?
Pokud milujete a s chutí konzumujete tabák, ničíte si poměrně zásadně tělo. Trpí nejen tolik zmiňované plíce, ale i další orgány, bez kterých se většinou nedá žít. Nehazardujte se svým zdravím a raději to navždy „típněte“.
 
Léto s lupénkou aneb Jak si užívat bez omezení
Přichází léto a s ním také úleva pro tisíce českých psoriatiků. Teplo a přijatelná vlhkost vzduchu většinou poněkud zmírní obtíže související s lupénkou. Přesto existují jisté nástrahy, na které je dobré dávat si pozor.
 
Zacvičte s psoriázou, vám i kůži bude líp!
Chcete dostat lupénku pod kontrolu? Začněte být aktivní. Pravidelný pohyb nejenže vylepší kondici, ale navíc může i zmírnit projevy psoriázy. Jen musíte pokožce věnovat pozornost a péči, jakou si zaslouží.
 
Cílená léčba v české praxi
Terapie biologiky představuje v medicíně velice perspektivní směr. Neustále se vyvíjí a možnosti jejího využití se rozšiřují. Často pomáhá i v případech, kdy ostatní léčba selže. Proto vám nyní přiblížíme, co vlastně cílená terapie v praxi obnáší a jak je v ČR organizovaná.
 
Nová biologika: pomohou ženám se zákeřnými nádory vaječníků
Američtí vědci představili světu novou cílenou léčbu nádorového onemocnění vaječníků. Tato přesně zaměřená terapie by v budoucnu mohla pomoci některým ženám, které toto záludné onemocnění postihne.
 
Nepodceňujte kvalitní spánek!
Hodnotný odpočinek je nezbytný nejen pro zdraví, ale i pro psychickou pohodu. A právě příjemné rozpoložení je pro lidi s revmatickými nemocemi velice důležité, protože stres vše zhoršuje a efekt léčby se tím snižuje. Nabízíme proto pár rad, jak v noci dobře spát a mít následně i lepší náladu.
 
Experimenty s biologiky - naděje pacientů s rakovinou ledvin
Úkolem cílené léčby při rakovině je aktivovat buňky imunitního systému, aby samy nebo s pomocí dalších léků zničily ložisko nádoru. Tomuto principu se říká imunoterapie. Používají se k tomu tzv. cytokiny – člověkem vyrobené bílkoviny.
 
 
 

Léčebná centra

 

Děkujeme za Váš zájem o odbornou poradnu. Svůj dotaz můžete položit prostřednictvím formuláře na stránkách ulekare.cz, kde Vaše dotazy zodpoví zkušení lékaři.

Vaše zkušenosti

 

Prodám 5 balení biologicke lečby Cosentyx. Skladovano při 6°C. Cenu nabidněte...

přidat vlastní zkušenost
zobrazit vše

 

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Platnost: 1. 1. - 31. 1. 2019

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá.

 
Medicínská databáze U Lékaře
 
Doporučujeme:  Nemoci srdce