Přeskočit navigaci O projektu | Redakční rada | Kontakt | Informace pro média | Napsali o nás | RSS
Home Pro veřejnost Pro odborníky
 
 

Napsali o nás Experimenty s biologiky - naděje pacientů s rakovinou ledvin

Napsali o nás

Archiv starších novinek


 Hledej  

Nalezeno 83 záznamů z celkového počtu 83, zobrazeny 41. - 50.

 1  2  3  4  [ 5 ]  6  7  8  9 

Biologika přináší naději pacientům se záněty střev
Střevní záněty jsou autoimunitní choroby postihující různé části trávicí soustavy. Patří sem hlavně Crohnova choroba a ulcerózní kolitida. Klasická léčba je především symptomatická, cílená terapie se pak ubírá jiným směrem.
 
Potíže s kůží – u cílené léčby se objevují
Počet nemocných léčených pro zhoubné onemocnění cílenou léčbou v poslední době narůstá. Tato metoda je velmi šetrná, účinná a přináší naději na delší přežití. Avšak i ona může mít vedlejší účinky. Mezi ty nejčastější patří kožní reakce.
 
Cílená léčba: opravdová naděje pro revmatiky
Tato terapie představuje jeden z nejmodernějších přístupů k léčbě řady chorob. Na jejím rozvoji se podílelo mimo jiné i detailnější pochopení fungování lidského organismu na molekulární úrovni a odhalení mechanismů vlastních onemocnění. Jedním z medicínských oborů, kde je cílená terapie dnes již hojně využívána, je právě revmatologie.
 
Proč se při revmatoidní artritidě není třeba bát podstoupit biologickou léčbu
Revmatoidní artritida je časté onemocnění postihující klouby. V neléčené formě vede až k deformitám. Bez řádné terapie se potíže a bolesti nejen zhoršují, ale dochází k trvalým následkům i mimo klouby. Pomoc však existuje.
 
Rakovina prsu – nápověda k léčbě plné cizích slov
Při biologické léčbě rakoviny prsu používají lékaři často mnoho výrazů, kterým laik nerozumí. Názvy nových léků mohou dokonce připomínat moderní zaříkávadlo. Pojďme si některé pojmy vysvětlit, aby se komunikace lékař – pacient alespoň trochu zjednodušila.
 
Muži, zbystřete: rakovina prsu se týká i vás!
Angelina Jolie nedávno otevřeně promluvila o rodinném prokletí v podobě rakoviny prsu. Ňadra si nechala preventivně odstranit. Mužská reakce? Pravděpodobně pouze, že je to velká škoda… Jenže ono se nejedná pouze o ryze ženské téma. Rakovina prsu se totiž nevyhýbá ani mužům.
 
Rakovina prsu se týká i mužů!
Angelina Jolie nedávno otevřeně promluvila o rodinném prokletí v podobě rakoviny prsu. Ňadra si nechala preventivně odstranit. Mužská reakce? Pravděpodobně pouze, že je to velká škoda… Jenže ono se nejedná pouze o ryze ženské téma. Rakovina prsu se totiž nevyhýbá ani mužům.
 
Novinka v boji s melanomem: očkování?
Jednou z nejlepších možných terapií pro pacienty s melanomem by v blízké době mohla být melanomová vakcína (očkovací látka). Přestože je tato metoda ještě stále předmětem klinického výzkumu a nepoužívá se v běžné léčebné praxi, vkládají do ní dermatologové velké naděje.
 
Objevili jste podivnou vyrážku? Může jít o kožní lymfom!
Každý znepokojivý útvar či nečekaný výsev pupínků na pokožce by měl dermatolog vidět co nejdříve. V převážné většině nejde o nic vážného, ale někdy taková včasná návštěva odborníka může zachránit život. Jako třeba v případě kožního lymfomu.
 
Vedlejší účinky biologické léčby často postihují kůži
Jednou z hlavních výhod, kterou se terapie biologiky odlišuje od klasické protinádorové léčby, je její nízká toxicita pro normální buňky lidského těla.
 
 
 

Léčebná centra

 

Děkujeme za Váš zájem o odbornou poradnu. Svůj dotaz můžete položit prostřednictvím formuláře na stránkách ulekare.cz, kde Vaše dotazy zodpoví zkušení lékaři.

Vaše zkušenosti

 

Prodám 5 balení biologicke lečby Cosentyx. Skladovano při 6°C. Cenu nabidněte...

přidat vlastní zkušenost
zobrazit vše

 

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Platnost: 1. 1. - 31. 1. 2019

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá.

 
Medicínská databáze U Lékaře
 
Doporučujeme:  Alergie, astma, senná rýma