Přeskočit navigaci O projektu | Redakční rada | Kontakt | Informace pro média | Napsali o nás | RSS
Home Pro veřejnost Pro odborníky
 
 

Napsali o nás

Archiv starších novinek


 Hledej  

Nalezeno 83 záznamů z celkového počtu 83, zobrazeny 31. - 40.

 1  2  3  [ 4 ]  5  6  7  8  9 

Rakovina slinivky: Konečně opravdová naděje!
Karcinom slinivky patří mezi nejvíce obávané nádory. Jeho růst se dlouhou dobu takřka neprojevuje, a když už se na něj přijde, bývá většinou už pozdě. Navíc současné metody léčby příliš úspěchů nepřinášejí. Teď se to však může změnit.
 
Práva pacienta na cílenou léčbu: znáte je?
Poskytování léčebné péče v České republice se řídí několika zákony, od Listiny základních práv a svobod až po Úmluvu o lidských právech a biomedicíně. Posledně jmenovaná přitom zajišťuje autonomii pacienta, právo jeho volby a zamezuje veškerým formám diskriminace.
 
Biologika slaví úspěchy: pomáhají také u dětí se zánětem střev
Zavedení biologické léčby na pole nespecifických střevních zánětů u dětských pacientů bylo velkým historickým průlomem. V současně době jsou v České republice k dispozici dva preparáty: infliximab a adalimumab.
 
Náramky a pásky léčí revma – zázrak, nebo podvod?
Měděné náramky a různé magnetické pásky na zápěstí slibují nemocným zázračné účinky na nepříjemnosti spojené s revmatoidní artritidou. Nicméně poslední studie ukazují, že jde spíše jen o reklamní trik.
 
Tři nebezpečné mýty o cílené léčbě
Cílená terapie hraje významnou roli při řešení revmatoidní artritidy. Vysvobozením je zejména pro ty, jejichž choroba dostatečně nereaguje na dosavadní léčbu. Tato terapie i sama nemoc jsou však stále opředeny řadou mýtů, které mohou část pacientů od využití cílené léčby i odradit.
 
Biologická léčba roztroušené sklerózy patří k nejúčinnějším
Biologická léčba patří k nejúčinnějším lékům, jež se v dnešní době dají použít v terapii roztroušené sklerózy (RS). Vzhledem k tomu, že tato léčba je velmi mladou a patří k dražším preparátům, stává se dle doporučení až poslední volbou terapie, a to u pacientů, u nichž konvenční léčba nezabírá.
 
Cílená léčba se zdá drahá, ale stát nakonec ušetří
Terapie biologiky je u některých onemocnění velmi účinná, ale též značně nákladná. Je proto nutné pečlivě vybírat pacienty, pro které se hodí. Přestože se však zdá vstupní investice do cílené léčby vysoká, ve výsledku je z mnoha aspektů výhodnější a navíc snižuje celkové výdaje na léčbu pacienta.
 
Střípky z historie cílené léčby
Ještě koncem 90. let byla většina přípravků pro léčbu nádorů založena na zabíjení buněk během množení. Cílená terapie funguje jinak. Ovlivňuje procesy kontrolující růst, dělení a šíření nádorových buněk nebo jim vrací schopnost umírat při poškození. K základním mezníkům historie patří následující účinky protinádorových léčiv.
 
Zinek – klíč k včasné diagnóze rakoviny prostaty
Rakovina prostaty je u mužů druhou nejčastější příčinou smrti na nádorové onemocnění. Pokud je ale odhalena včas, je považována za jednu z nejlépe léčitelných. Urychlit celý proces by mohl zinek.
 
Biologika jsou již běžnou součástí moderní léčby
Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, cílená léčba pomáhá nemocným lidem již 35 let. Máte i přesto pocit, že toho o ní mnoho nevíte nebo že je stále vzácná? Pak čtěte dále.
 
 
 

Léčebná centra

 

Děkujeme za Váš zájem o odbornou poradnu. Svůj dotaz můžete položit prostřednictvím formuláře na stránkách ulekare.cz, kde Vaše dotazy zodpoví zkušení lékaři.

Vaše zkušenosti

 

Prodám 5 balení biologicke lečby Cosentyx. Skladovano při 6°C. Cenu nabidněte...

přidat vlastní zkušenost
zobrazit vše

 

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Platnost: 1. 1. - 31. 1. 2019

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá.

 
Medicínská databáze U Lékaře
 
Doporučujeme:  Pylový Zpravodaj pro celou ČR