Přeskočit navigaci O projektu | Redakční rada | Kontakt | Informace pro média | Napsali o nás | RSS
Home Pro veřejnost Pro odborníky
 
 

Napsali o nás

Archiv starších novinek


 Hledej  

Nalezeno 83 záznamů z celkového počtu 83, zobrazeny 21. - 30.

 1  2  [ 3 ]  4  5  6  7  8  9 

Cílená léčba v onkologii: pohled do zákulisí
Biologika jsou léky, které blokují růst a šíření nádoru ovlivněním specifických molekul, jež jsou zapojeny právě v procesu nádorového bujení. Způsobů, jak je správně nasměrovat, je několik.
 
Léčba rakoviny: budoucnost je v individuální léčbě
Rozhodnutí, jak řešit rakovinu, se mění. Čím více o této nemoci víme, tím spíše se medicína odklání od principu „jedné velikosti padnoucí všem“ směrem k léčbě šité přímo na míru konkrétnímu nemocnému.
 
Biologická léčba: jak se k terapii staví české zákony
Cílená léčba patří mezi nejmodernější medicínské prostředky. Jde o metodu velmi účinnou, zároveň ale poměrně nákladnou. Při jejím podávání tak stojí lékaři před nesnadným rozhodnutím, komu terapii podat a zda bude hrazena zdravotními pojišťovnami. A co biologika v řeči paragrafů?
 
Cílená léčba tajemství zbavená
Biologika dokážou ukáznit rebelující buňky nejen při lupénce, ale i v případě nespecifických střevních zánětů, revmatických nemocí nebo rakoviny. Nové terapeutické možnosti přinášejí úlevu pacientům i jejich rodinám. Víte o cílené léčbě již všechno?
 
Deprese při lupénce: poradí si s ní biologika?
Říká se, že deprese je nejvýznamnější doprovodné onemocnění spojené s lupénkou. Většinou se totiž jedná o komplikaci zásadně ovlivňující život pacienta trpícího psoriázou. Existuje nějaké řešení?
 
Psoriatická artritida se projevuje různě. Od bolesti prstu po deformity
Lupénka je známá především svými kožními projevy. Nicméně stejně závažné bývá i postižení kloubů, nazývající se psoriatická artritida. Jde o onemocnění, které může mít opravdu hodně podob. V případě lupénky může být poškozen prakticky jakýkoli kloub. Avšak určité kombinace a vzory jsou častější.
 
Bojíte se revmatoidní artritidy? Kojte!
Konzumace mateřského mléka přináší výhody pro matku i dítě. Nová čínská studie publikovaná v časopise Rheumatology Journal upozorňuje na těsné spojení mezi kojením, hormonální antikoncepcí a rizikem revmatoidní artritidy.
 
Otazníky nad cílenou léčbou
V roce 1998 schválil americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv infliximab jako první biologicky aktivní látku, kterou lze užít při léčbě Crohnovy nemoci. Začala éra cílené terapie zánětlivých onemocnění střev. Nabízí nové možnosti a další šance pacientům, u nichž dosavadní dostupná léčba byla neúčinná nebo přestala fungovat. I přes tato pozitiva zůstává stále mnoho nezodpovězeného.
 
Střevní záněty patří do rukou specialistů - kam se obrátit?
V průběhu života lidí trpících různými závažnými chorobami se vyskytnou situace, na které už praktický lékař nestačí a je nutné vyhledat specialistu. Kam se mají obrátit lidé s nespecifickými střevními záněty o odbornou pomoc a radu, prozradí následující řádky.
 
Pokrok v léčbě karcinomu vaječníků – ideální lék pomůže vybrat genetika
Karcinom vaječníků je velmi nebezpečné nádorové onemocnění a výběr vhodného léku hraje samozřejmě důležitou roli. Napovíme, jak se ten nejlepší přípravek pro danou pacientku může již brzy určovat.
 
 
 

Léčebná centra

 

Děkujeme za Váš zájem o odbornou poradnu. Svůj dotaz můžete položit prostřednictvím formuláře na stránkách ulekare.cz, kde Vaše dotazy zodpoví zkušení lékaři.

Vaše zkušenosti

 

Prodám 5 balení biologicke lečby Cosentyx. Skladovano při 6°C. Cenu nabidněte...

přidat vlastní zkušenost
zobrazit vše

 

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Platnost: 1. 1. - 31. 1. 2019

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá.

 
Medicínská databáze U Lékaře
 
Doporučujeme:  Cestovní nemoci