Přeskočit navigaci O projektu | Redakční rada | Kontakt | Informace pro média | Napsali o nás | RSS
Home Pro veřejnost Pro odborníky
 
 

Napsali o nás

Archiv starších novinek


 Hledej  

Nalezeno 83 záznamů z celkového počtu 83, zobrazeny 11. - 20.

 1  [ 2 ]  3  4  5  6  7  8  9 

Systémový lupus: i zde slaví biologika úspěchy
Systémový lupus je autoimunitní onemocnění zasahující různé orgánové soustavy. Zhruba 50 let se čekalo na inovaci v terapii a před dvěma lety se konečně tito pacienti dočkali novinky – cílené léčby.
 
Pět rozdílů mezi tradiční a cílenou léčbou revmatoidní artritidy
Léčba revmatoidní artritidy ušla za posledních pár desetiletí dlouhou cestu. Prvním krokem bylo zavedení tzv. chorobu modifikujících léků. Ještě větší pokrok ale přinesl objev cílené biologické léčby. V čem se liší od té tradiční?
 
Pokrok medicíny: novinky v léčbě rakoviny prsu
Diagnóza rakoviny prsu ještě před nedávnem značila velmi pochmurné vyhlídky na budoucí život. Pokročilému nádorovému bujení podlehla takřka každá druhá žena. V posledním desetiletí však došlo k značnému rozvoji medicíny. Rakovina prsu tak našla důstojné protivníky, mezi něž se řadí i cílená léčba.
 
Trápí vás lupénka? Zvažte cílenou terapii
Lupénka (psoriáza) je zatím bohužel nevyléčitelná. Dají se pouze s většími či menšími úspěchy zmírňovat její příznaky. Jednou z nejúčinnějších metod, jak s touto nepříjemnou kožní chorobou bojovat, je tzv. cílená terapie.
 
Léčba melanomu: připravena každému pacientovi přesně na objednávku
Současná medicína se stále více snaží přizpůsobit léčbu na míru konkrétnímu jedinci. Výsledkem mnohaletého snažení se tak stal objev cílené terapie, která je velkým převratem v řešení mnoha onemocnění. Příkladem výrazného pokroku je i léčba melanomu.
 
V léčbě nádorů plic získává povolení nový lék
Malobuněčný karcinom tvoří asi pětinu všech případů zhoubných nádorů plicní tkáně. V České republice zaujímají nádory plic nejpřednější příčky žebříčku výskytu i úmrtnosti. Zdá se však, že nemocným vysvítá nová naděje. Slibný lék pembrolizumab, původně určený k léčbě pokročilého melanomu, byl totiž schválen i pro terapii malobuněčného karcinomu plic.
 
Cílená léčba je bezpečná i při dlouhodobém užívání
Objev cílené léčby znamenal velký průlom v léčbě mnoha závažných onemocnění. Nejinak tomu je v případě ankylozující spondylitidy neboli Bechtěrevovy choroby. Nové výzkumy dokonce ukazují, že cílená léčba nemocným výrazně pomáhá i při dlouhodobém užívání.
 
Diety lupénku nezaženou, přesto mohou pomoci
Neexistuje žádné jednoznačné spojení určité diety se zlepšením lupénky. Nicméně mnoho lidí a také menších studií tvrdí, že změna jídelníčku může mít pozitivní vliv na onemocnění. Co tedy na lupénku vyzkoušet?
 
Lupénka pod kontrolou? Nemocní to tak často necítí
Psoriáza je chronické onemocnění, které ve skutečnosti postihuje více než samotnou kůži. Pro nemocného totiž často znamená i mnohá omezení v běžném životě. A cítí se v mnoha ohledech takříkajíc na okraji společnosti. A to i přes veškerou snahu lékařů, kteří se jim snaží pomoci.
 
Cílenou léčbu pro děti zajišťují hlavně fakultní nemocnice
Terapie biologiky se v posledních letech stala velkým pomocníkem při nejrůznějších autoimunitních onemocněních. Její služby využívají též pacienti s nespecifickými střevními záněty – Crohnovou chorobou a ulcerózní kolitidou. Zmíněná léčba může být řešením i u takto nemocných malých dětí.
 
 
 

Léčebná centra

 

Děkujeme za Váš zájem o odbornou poradnu. Svůj dotaz můžete položit prostřednictvím formuláře na stránkách ulekare.cz, kde Vaše dotazy zodpoví zkušení lékaři.

Vaše zkušenosti

 

Prodám 5 balení biologicke lečby Cosentyx. Skladovano při 6°C. Cenu nabidněte...

přidat vlastní zkušenost
zobrazit vše

 

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Platnost: 1. 1. - 31. 1. 2019

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá.

 
Medicínská databáze U Lékaře
 
Doporučujeme:  Rakovina a její léčba